Prve provjere za ekipu uoči nove sezone

  • 07/09/2020

Nakon okupljanja ekipe i prvih treninga koji su ponajviše uključivali rad na fizičkoj spremi, došlo je vrijeme za uigravanje. Ekipa još uvijek trenira na stadionu Tušanj i u maloj dvorani Mejdana te će upravo tu odraditi svoje prve trening utakmice.

Prvi nam u goste dolaze dobro poznati i uvijek dragi gosti iz Osijeka, a utakmicu protiv KK Vrijednosnice Osijek naša ekipa odigrat će u srijedu 09.09. Već u utorak 15.09. očekuje nas novi izazov gdje ćemo gostovati kod rivala iz Prvenstva BiH, ekipe KK Bratunac TRB.

Poslije ove dvije provjere, momci će put Sarajeva gdje je ekipa uzela učešće na tradicionalnom turniru “Sabit Hadžić” koji će se održati u periodu od 18.09. do 19.09. Polufinalni parovi će se odigrati u petak, a to su:

OKK SLOBODA TUZLA – KK SUTJESKA u 17.00h

OKK SPARS RW – OKK ČELIK u 19.30h

 

Sljedeći dan, odnosno subotu 19.09., igrat će se utakmica za treće mjesto u 14.30h te finale u 17.00h.

Igrači trenera Damira Mulaomerovića tako imaju već četiri zakazane provjere, kojih će po povratku iz Sarajeva biti još jer je sezona sve bliže.

Važna napomena za sve ljubitelje košarke u Tuzli da će se trening utakmice do daljnjeg održavati BEZ PRISUSTVA PUBLIKE zbog trenutne epidemiološke situacije i preporuka nadležnih institucija!