Prva ligaška utakmica u Mejdanu, Sloboda dočekuje Kakanj

  • 09/10/2020

Nakon što su oba rivala u prvom kolu zabilježila važne gostujuće pobjede, sutra će u maloj dvorani Mejdana snage odmjeriti Sloboda i Kakanj. Gosti iz Kaknja u napetoj završnici prvog kola savladali su Čapljinu šutem za pobjedu dok je ekipa iz Tuzle nešto sigurnije savladala Borac na otvaranju. U okviru drugog kola Kakanj stiže u Mejdan, a utakmica je na rasporedu od 19:00h.

Prema COVID-19 protokolu KS BiH i uputama nadležnih organa utakmica će se odigrati bez prisustva publike što je ove sezone veliki hendikep za ekipe koje imaju domaćinsku ulogu, ali igrači se neće tako lako obeshrabriti. Iako je trener Damir Mulaomerović istakao kako je Kakanj vrlo neugodna ekipa, sutrašnji susret optimistično su najavili Bogdan Bojić i Ibrahim Durmo.

„Dobro smo se spremili tokom ove sedmice jer nam dolazi jedna vrlo nezgodna ekipa. Znamo odakle prijeti najveća opasnost, moramo biti fokusirani svih 40 minuta i naravno idemo na pobjedu kao u svakoj utakmici. Atmosfera u ekipi je odlična i jedva čekamo izaći na teren“, izjavio je Bojić.

„Očekujemo pobjedu zato što igramo na domaćem terenu. To je naša dvorana, ekipa Kakanja je dobra, ali uz našu odbranu i dobru energiju postići ćemo željeni rezultat. Raspoloženje uoči utakmice je odličo i željno iščekujemo ovaj meč“, dodao je Durmo.

Roster pred sutrašnji ogled je nešto skraćen budući da je došlo do sporazumnog raskida ugovora sa Craig Victorom koji se nije uspio nametnuti u timu trenera Mulaomerovića pa je Tuzlu napustio u potrazi za odgovarajućim angažmanom. Victoru želimo sreću u nastavku karijere, a crveno-crnoj ekipi prvu domaću pobjedu u ovoj sezoni.

Utakmicu možete pratiti putem live streama na Youtube kanalu KS BiH čiji ćemo link podijeliti na našoj Facebook stranici uoči početka susreta.

OKK Sloboda