Produžetak uspješne saradnje sa kompanijom Carlsberg BH

  • 09/10/2020

Danas je u klupskim prostorijama potpisan nastavak saradnje između OKK Sloboda i Carlsberg BH kompanije. Dugogodišnja saradnja postala je već svojevrsan vid tradicije, a predsjednik kluba Aid Berbić te direktor Carlsberg BH Amir Tobudić složili su se da saradnja nije samo partnerska nego i prijateljska.

„Potpisom novog ugovora ozvaničili smo saradnju koja osim podrške seniorskoj ekipi i mlađim takmičarskim sekcijama podrazumijeva i promocije, aktivacije i takmičenja, sve u cilju afirmacije košarke. Sloboda je ove sezone pojačana sa sedam novih igrača i želimo da im podrška Carlsberga i brenda PAN bude veliki vjetar u leđa u prestojećim utakmicama bh.prvenstva“, izjavio je direktor kompanije Carlsberg BH Amir Tobudić.

“Kompanija Carlsberg BH će i sedmu godinu biti naš partner kroz takmičarsku sezonu 2020/2021 zbog čega smo izuzetno ponosni . Već dugi niz godina pokazali su se kao pravi partner za promociju košarke u našem gradu, pomažući u njenoj popularizaciji, posebice kod mlađe populacije. Zajednički projekti i saradnja odnose se na sve aktivnosti OKK Sloboda”, rekao je Aid Berbić, predsjednik OKK Sloboda.

Osim podrške klubu i aktivnosti za navijače, Carlsberg BH je ove godine pokrenuo i društveno odgovornu akciju – obnova kultne dvorane Mejdan. Za ukupno devet tuzlanskih kafića, Carlsberg je donirao značajne količine piva, a oni će zauzvrat od svakog prodanog piva donirati 1.5 KM za obnovu Mejdana.

Ovo nije prvi put da društveno odgovorna kompanija učestvuje u ovakvim akcijama jer su već sakupljanjem PAN čepova uspjeli obnoviti košarkaški teren na Slatini prije par godina, što je posebno istakao trener Damir Mulaomerović koji je na tom terenu svojevremeno proveo sate.

OKK Sloboda