Press konferencija povodom početka košarkaške sezone

  • 12/10/2018

Danas je u prostorijama OKK Sloboda održana press konferencija povodom početka košarkaške sezone 2018/19.

Na press konferenciji su predstavljeni novopridošli igrači u naš Klub, Jovanović Zlatko, Božović Milivoje, Naletilić Josip i Mirković Adam.

Potpredsjednik Kluba Lakić Vedran, predstavio je i novu opremu za ovu sezonu, koju proizvodi bh brend No.1.

Na predstavljanju igrača za novu sezonu bio je i najmlađi član seniorske ekipe sedamnaestogodišnji Gutić Asim koji je još jedan u nizu mladih igrača stasalih u omladinskom pogonu OKK Sloboda.

Proteklih dana su za OKK Sloboda, sticanjem punoljetstva, prve profesionalne ugovore potpisali Omerović Nedim i Subašić Armin, koji su nastupajući za omladinske selekcije kluba stekli status reprezentativaca BiH u kadetskim i juniorskim selekcijama.

Do kraja takmičarske sezone punoljetni će postati još tri prvotimca Dedajić Haris, Nezirić Emad i Islamović Alija i ako na to dodamo standardne  prvotimce također ponikle u našem Klubu, Jakupović Jasmina, Čerkezović Emira i Lasetović Ademira, vidimo ispravan pravac Kluba u radu sa mladim igračima.

Nažalost, po završetku press konferencije došla je informacija iz Košarkaškog saveza BiH o odgađanju prvog kola Prvenstva BiH za košarkaše. Više možete pročitati ovdje

OKK Sloboda