Poraz u Trebinju: Leotar bolji od Slobode u Bregovima

  • 23/10/2021

Nakon odigrana dva kola Prvenstva BiH navijači Slobode ne mogu biti zadovoljni. Igrači crveno-crnog tima su u dva susreta na otvaranju sezone ubilježili dva poraza od čega jedan na domaćem i jedan na gostujućem terenu. U prvom kolu ekipi Slobode poraz u Mejdanu nanio je Široki dok su u okviru drugog kola savladani od strane ekipe Leotara.

Sjajne rezultate i odličnu igru iz pripremnog perioda igrači tuzlanskog kluba još uvijek nisu prikazali u takmičarskoj sezoni. Utakmica u Trebinju bila je teška kako se i očekivalo, a mogli smo vidjeti dosta nepovezane igre i veliki broj grešaka s obje strane. Podsjetimo, ekipa Leotara je večeras odigrala svoj prvi takmičarski duel ove sezone dok je Sloboda imala svega jedan susret više.

Susret je počeo ispitivanjem snaga zbog čega se igralo prilično oprezno pa je samim time i rezultat bio neizvjesan. Budući da je prva četvrtina završena rezultatom 16:16 ekipe su morale preuzeti nešto više rizika u drugom periodu igre. U tome su uspješniji bili domaći igrači koji su pogodili nekoliko vanjskih šuteva čime su ostvarili prednost kojom su otišli na veliki odmor sa rezultatom 41:32.

U trećoj dionici igre opet smo mogli vidjeti izjednačene snage na terenu kao u prvom dijelu igre. To je više odgovaralo ekipi Leotara koja je na taj način održavala prednost pa se u finalnih 10 minuta ušlo pri rezultatu od 58:50. Četvrti period igre gosti su iskoristili za nekoliko naleta sa kojima su pokušali ugroziti prednost domaćih, ali jedino što su uspjeli jeste smanjiti istu za konačan rezultat 76:71 (16:16; 25:16; 17:18; 18:21).

Leotar je na svom otvaranju sezone pred domaćom publikom imao nekoliko raspoloženih pojedinaca. Najistaknutiji su bili Stevan Krtinić sa 15 poena dok su po 12 dodali Dejan Šakotić i Božo Đurasović koji je zabilježio i 12 skokova. Kod gostiju najefikasniji bili su Ibrahim Durmo sa double-double učinkom od 19 poena i 10 skokova, 17 je postigao Haris Delalić, a 13 je imao Rashun Davis.

Ekipa Slobode nakon dva odigrana kola nije ostvarila pobjedu, ali priliku za popravak nešto lošijeg starta sezone imaju već sljedećeg vikenda pred svojim navijačima kada u Mejdan stiže ekipa Bratunca u okviru trećeg kola Prvenstva BiH.

OKK Sloboda