Poraz razvojnog tima Sloboda 2 na gostovanju u Srebreniku od prvoplasirane ekipe Gradine

  • 11/02/2024

Mladi igrači razvojnog tima Slobode proteklog vikenda gostovali su u Srebreniku gdje ih je dočekala Gradina, trenutno vodeća ekipa A1 lige sjever. Crveno-crni u dosadašnjem ligaškom toku dva puta su savladani od strane tima iz Srebrenika, a u okviru 12. kola u goste su stigli sa znatno izmijenjenim sastavom budući da trener nije mogao računati na usluge Emira Krajinića, Ajdina Ćosića i Emana Medunjanina. Izuzetno mladi roster sa sedam juniora u sastavu za ovaj susret nije mogao parirati više nego iskusnom protivniku na drugoj strani.

Prva četvrtina dala je naslutiti da nas čeka uzbudljiv i neizvjesan meč budući da smo gledali efikasnih, ali i rezultatski ujednačenih 10 minuta igre. Iako su postigli 51 poen u prvoj dionici, ista nije bila najefikasniji period igre, a sva neizvjesnost po pitanju samog ishoda susreta prekinuta je već u drugoj četvrtini kada su domaći napravili veliku seriju kojom ostvaruju dvocifrenu prednost i na poluvrijeme odlaze sa 24 poena plusa pri rezultatu 61:37.

Pauza na poluvremenu nije bila od velike pomoći gostima koji su u trećoj četvrtini za 10 minuta igre uspjeli postići svega devet poena, dok su domaći nastavili povećavati  do tada ostvarenu prednost i u ovoj četvrtini. Posljednji period igre bio je ujedno i najefikasniji budući da su dva tima zbirno postigla 56 poena. Gosti su u ovoj dionici ubacili čak 34 poena, ali to je bilo dovoljno samo da spuste rezultatski zaostatak i za nijansu ublaže poraz od lidera na tabeli. Utakmica je završena ubjedljivom pobjedom domaćina rezultatom 116:80 (26:25; 35:12; 33:9; 22:34).

U redovima razvojnog tima Sloboda 2 najefikasniji na susretu u Srebreniku bio je junior Balša Ilić sa 15 postignutih poena. Dvocifreni su još bili Ajdin Kahrić sa 13, te Ilhan Mujčinović sa 10 ubačenih poena. Osam poena postigao je Daut Livadić, po šest su imali Jasmin Agić i Eldar Palavrić, po pet poena ubacili su Namik Jusufović i Ognjen Vasilić, dok su po četiri poena dodali Luka Mijačinović, Aldin Kunosić i Amer Murgić. Ekipu Gradine do nove pobjede sa po 24 ubačena poena predvodili su Enes Latifagić i Amar Begović.

Ekipa Sloboda 2 nakon 12 odigranih kola bilježi omjer od pet pobjeda i sedam poraza, dok su igrači Gradine novim trijumfom ostali osamljeni na vrhu ligaške tabele sa devet pobjeda i tri poraza. Mlade košarkaše razvojnog tima Slobode idućeg vikenda očekuje novo gostovanje, a na rasporedu 13. kola Sloboda 2 ide put Živinica gdje će ih ugostiti drugoplasirana ekipa lige, tim Basket Živinice.

OKK Sloboda