Polufinalni turnir državnog prvenstva za juniore u Mejdanu

  • 03/06/2022

Jedan od tri polufinalna turnira državnog prvenstva Bosne i Hercegovine u kategoriji juniora bit će održan za vikend u tuzlanskom Mejdanu. Domaćin ovog turnira bit će OKK Sloboda Tuzla čija je juniorska selekcija ostvarila plasman na polufinalni turnir državnog prvenstva Bosne i Hercegovine osvojivši drugo mjesto na kvalifikacionom turniru sistema “A” proteklog vikenda u Donjem Vakufu. Juniori Slobode u polufinalu su savladali ekipu OKK Čelik nakon produžetaka, a u finalu bolji u borbi za prvo mjesto bili su juniori OKK Spars. Utakmica za treće mjesto između KK Promo i OKK Čelik otišla je na stranu domaćina koji su također osigurali prolaz dalje.

Na polufinalnom turniru u Tuzli učestvovat će ekipe HKK Široki iz Širokog Brijega, Akademija KK Borac iz Banja Luke te domaćin OKK Sloboda iz Tuzle. Tri ekipe igrat će jedni protiv drugih u tri susreta, a prvoplasirani ostvaruje prolaz na finalni turnir koje čine pobjednici tri polufinalna turnira. Druga dva polufinalna turnira bit će odigrana u Sarajevu, gdje će pored domaćina OKK Spars učestvovati OKK Drina Princip Zvornik i HKK Brotnjo Čitluk, odnosno u Aleksandrovcu gdje su osim domaćina KK Igokea učešće uzeli HKK Rama i KK Promo Donji Vakuf.

Turnir u Tuzli otvorit će u subotu ekipe Širokog i Slobode u maloj dvorani Mejdana dok nas u nedjelju u velikoj dvorani očekuju susreti između Borca i Širokog te Slobode i Borca. Za sve one koji nisu u prilici prisustvovati juniorskim susretima u Mejdanu, utakmice uživo možete pratiti putem Youtube platforme na kanalu OKK Sloboda.

KOMPLETAN RASPORED I SATNICA POLUFINALNOG TURNIRA DRŽAVNOG PRVENSTVA U MEJDANU

subota, 04.06. 2022. | 18:00 – HKK Široki vs OKK Sloboda (mala dvorana SKPC Mejdan)

nedjelja, 05.06.2022. | 12:00 – KK Akademija Borac vs  HKK Široki (velika dvorana SKPC Mejdan)
nedjelja, 05.06.2022. | 17:00 – OKK Sloboda vs KK Akademija Borac (velika dvorana SKPC Mejdan)

OKK Sloboda