Pioniri OKK Sloboda viceprvaci Bosne i Hercegovine za sezonu 2023/24

  • 16/06/2024

Prethodnih nekoliko dana sportski centar Mejdan u Tuzli ugostio je finalni turnir državnog prvenstva Bosne i Hercegovine u kategoriji pionira, a nastup na završnom turniru za državnog prvaka izborile su ekipe HKK Široki iz Širokog Brijega, KK Realway iz Sarajeva, te domaćin OKK Sloboda iz Tuzle. Tri najkvalitetnije U-14 ekipe u Bosni i Hercegovini sjajne sezone kako na regionalnom, tako i na nivou sistema “A”, krunisale su plasmanom na finalni turnir koji je ponudio i više nego uzbudljivu završnicu.

Prvi na parket Mejdana u četvrtak su istrčali pioniri Slobode i Širokog čiji je međusobni duel otvorio završnicu prvenstva Bosne i Hercegovine. Sloboda je rutinski odradila meč protiv ekipe iz Širokog Brijega, te su na kraju slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 103:64 čime su osigurali svoje mjesto u borbi za zlato. Petak je ponudio duel dvije gostujuće ekipe u Tuzli u kojem je Široki još jednom pretrpio težak poraz rezultatom 80:54, tako da je i prije završetka turnira bilo jasno kako će pioniri Širokog sezonu završiti sa bronzom, dok su pioniri sarajevskog tima zakazali finalni susret sa domaćinom.

Veliko finale bilo je na rasporedu u subotu od 12 sati kada je publika u Mejdanu imala priliku gledati fantastičan duel dvije najbolje U-14 ekipe u Bosni i Hercegovini. Da je uistinu tako, na obje strane parketa potvrdili su nam sjajni dječaci koji su odličnom igrom i borbom do posljednjeg zvižduka ostavljali srce na parketu za svoj tim. Susret pun kvalitetnih poteza mladih igrača i rezultatskih preokreta odlučen je u napetoj završnici kada je ekipa Realwayja prelomila meč, te u finalnom ogledu slavila titulu prvaka Bosne i Hercegovine rezultatom 86:94.

Pioniri Slobode porazom u trećoj utakmici finalnog turnira ponovili su prošlosezonski uspjeh kada su u Laktašima osvojili drugo mjesto na državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine, a ovoga puta crveno-crni dječaci pred svojom publikom morali su se zadovoljiti sa srebrom koje za sve nas sija zlatnim sjajem. Igračima i trenerima čestitamo na ostvarenom uspjehu i odlično odrađenoj 2023/24 sezoni. Ekipi Realwayja ovim putem čestitamo na tituli prvaka Bosne i Hercegovine, kao i ekipi Širokog na osvojenom trećem mjestu. Kada je riječ o organizaciji, posebnu zahvalnost dugujemo kompaniji BH Telecom koja je bila sponzor završnog turnira za prvaka Bosne i Hercegovine. Podršku mladim igračima pružali su tokom cijele sezone u kojoj su pratili njihove takmičarske izazove, a na finalnom turniru su učesnike i publiku obradovali poklonima u vidu Ultra start paketa.

OKK Sloboda