Okupljanje košarkaša i početak priprema OKK Sloboda za sezonu 2023/24

  • 29/08/2023

Jučer su u prostorijama Kluba uprava, stručni štab i košarkaši OKK Sloboda imali zajedničko okupljanje uoči početka priprema za novu sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Nakon što su uprava i stručni štab održali radni sastanak, obavljen je zajednički razgovor sa skupinom igrača koja će startati sa pripremama gdje je predstavljen zajednički plan i očekivani ciljevi za narednu sezonu. Nekoliko prošlosezonskih, veliki broj mladih i par novih igrača pojavilo se na prvom okupljanju tima, a očekuje se još novih imena u svlačionici crveno-crnih.

Stručni štab na čelu sa trenerom Dragoljubom Vidačićem na prvoj prozivci okupio je sljedeće igrače: Đorđe Lelić, Nedim Omerović, Asim Gutić, Emir Krajinić, Harun Čustović, Ajdin Ćosić, Ajdin Kahrić, Eman Medunjanin, Jasmin Jakupović, Emir Čerkezović, Haris Andelija, Nedim Kamberović, Nino Herenda, Đukan Đukanović i Ismet Sejfić. Sezona 2023/24 počinje 07.10.2023. godine, a Sloboda će u pripremnom periodu nastupiti na nekoliko turnira i odigrati začajan broj pripremnih utakmica. Tuzlanska ekipa će i ove sezone imati razvojni tim mladih igrača koji će nastupati u A1 ligi regija sjever.

Nakon jučerašnjeg okupljanja u klupskim prostorijama, igrači su danas sa stručnim štabom, koji pored trenera Vidačića čine pomoćni trener Adnan Žunić, trener razvojnog tima Mirza Berbić te kondicioni trener Ademir Lasetović, odradili prvi trening i nekoliko početnih testiranja uoči samog starta pripremnog perioda. Trener Lasetović odradio je FMS testiranje koje koristi sistem analize pokreta kako bi procijenio funkcionalnost i ograničenja tijela te shodno rezultatima što uspješnije pripremio igrače za nadolazeću sezonu.

OKK Sloboda