Održan press povodom utakmice OKK Sloboda – KK PROMO

  • 18/10/2019

U drugom kolu košarkaškog prvenstva BiH, u subotu 19.10.2019., u Mejdanu OKK Sloboda dočekuje KK PROMO Donji Vakuf.

U najavi predstojeće utakmice, danas je u prostorijama kluba za predstavnike medija održana press konferencija na kojoj su u ime kluba govorili Vedran Lakić, član Skupštine kluba, Josip Pandža, trener prvog tima i Amar Gegić, igrač prvog tima.

Vedran Lakić je na samom da početku istakao da je klub svjestan rezultata ostvarenih u prethodno odigranim utakmicama, što ABA2 lige, što domaćeg prvenstva.

Uprava kluba je također svjesna struktue našeg prvog tima, i njihovih godina, te iznimno raduje značajan napredak u igri koji naši igrači pokazuju. Stoga apelujemo na simpatizere kluba na strpljenje i kontinuiranu podršku jer smo sigurni da pozitivan rezultat neće izostati, te da će ovi mladi igrači da ukazano povjerenje opravdaju desetostruko.

„Naša sutrašnja utakmica je protiv ekipe Donjeg Vakufa, koji je novajlija u ovoj ligi kao što smo i mi novajlije u ABA2 ligi. O tome više će reći trener Josip Pandža i igrač Amar Gegić“

Josip Pandža:

„Pozdrav za sve. Pred nama je utakmica protiv Vakufa gdje imamo isključivi imperativ pobjede. Svjesni smo da rezultatski stojimo loše, međutim postoji, kao što je Vedran rekao, jedna doza pomjeranja prema naprijed. Mi to vidimo i osjetimo, ali nažalost u našoj najboljoj službenoj utakmici u Nikšiću, mi to nismo naplatili bodovima.

Bili smo nemirni u završnici. Što se tiče slobodnih bacanja, oni su imali iskustvo Lalovića koji je bio precizan, te su došli u dramatičnoj završnici do pobjede. Istina, oni su imali 30 slobodnih a mi samo 14, ali pored toga što su imali više pokušaja, bili su realno i dosta mirniji.

Mislim da ova utakmica protiv Vakufa može da bude prekretnica svima nama. Bitno je da ovaj mladi tim dođe do jedne pobjede koja će dati vjetar u leđa njima, i svima nama oko kluba. Mi sve ovo jako emotivno doživljavamo sa velikom željom da to bude svakim danom što brže i bolje. Treba nam još malo strpljenja jer mislim da smo sve bolji. Treba nam ta jedna pobjeda i mislim da će ona doći sutra.

Ne postoji ništa drugo o čemu razmišljamo osim o pobjedi, iako respektujemo ekipu Vakufa i njihovog trenera koji je iskusan, kvalitetan i karakteran. Oni imaju fin tim sastavljen od dva stranca, i četiri-pet iskusnih igrača koji mogu u nekom svom ritmu da nam naprave probleme. Mi u taj ritam ne smijemo da uđemo. Nadam se da će moji igrači biti svjesni da je BiH liga ozbiljno kvalitetno takmičenje.

Mi nismo bili svjesni u Mrkonjiću koje su mine u Mrkonjiću i nažalost izgubili smo i to je ozbiljan kiks. I nadam se da smo tu naučili jednu veliku školu, da nema opuštanja, nikada, nigdje. Naša liga je po mom nekom mišljenju samo 20-30% slabija od ABA2 lige tako da ne mislim da se može danas ikoga pobijediti ako se ne pruži maksimum.“

Amar Gegić:

„Jedino zavisimo sami od sebe. Uz veliku energiju i požrtvovanost nadamo se dobrom rezultatu. Svi priželjkujemo pobjedu“

U ima kluba pozivamo sve simpatizere da sutra u 19:00 sati dođu u Mejdan podržati naše igrače, te ih obavještavamo da će ulazi u dvoranu biti otvoreni od 18:00 sati, a da će imaoci sezonskih karti pored standardnog ulaza na B tribini, uz obavezno predočenje svoje sezonske karte, moći koristiti i posebni ulaz kroz staklena vrata pored portirnice.