Mulaomerović i Rikić pred utakmicu sa KK Lovćen

  • 25/02/2020

Košarkaši OKK Sloboda u srijedu, 26.02.2020. godine igraju utakmicu 20. kola ABA 2 lige protiv KK Lovćena sa Cetinja. Utakmica se igra od 19:00 sati u SKPC Mejdan.

Kakva su očekivanja od utakmice pitali smo Damira Mulaomerovića, trenera i Roberta Rikića, košarkaša OKK Sloboda.

  • Damir Mulaomerović, trener:

Čeka nas teška utakmica. Nakon dobrog ritma smo imali dugu pauzu, u kojoj zbog obaveza prema reprezentaciji Republike Hrvatske nisam bio sa ekipom. Nadam se da smo radili kako treba. Svjesni smo ozbiljnosti situacije i toga da nam je potrebna domaća pobjeda koju ćemo sutra tražiti u Mejdanu. Imamo dobru energiju i fokus te ćemo uz pomoć naših navijača tražiti pobjedu.

  • Robert Rikić, igrač:

Dolazi nam ekipa Lovćena koja je i dalje u borbi za playoff i samim time će biti jako neugodan protivnik. S druge strane mi igramo kući, vodimo svoju borbu za opstanak i moramo se iskupiti pred publikom za težak i nerealan poraz u BiH prvenstvu od Igokee. Ovo će biti teška utakmica i zato moramo dati ekstra doprinos da bi došli do pobjede i sebi osigurali mirnoću pred kraj prvenstva. Pozivam navijače da dođu i da budu naš šesti igrač kao i uvijek, a mi ćemo se potruditi da im zahvalimo na najbolji mogući način, pobjedom.

OKK Sloboda