Marko Trbić novi šef stručnog štaba OKK Sloboda

  • 06/07/2024

Tokom sedmice koja je sada već na izmaku, uprava kluba finiširala je pregovore i dogovorila saradnju sa trenerom Markom Trbićem čime je navedeni trener i službeno postao novi šef stručnog štaba Omladinskog košarkaškog kluba “Sloboda”. Trbić je košarkaškoj publici u Bosni i Hercegovini poznat sa trenerskih klupa zeničkog Čelika i sarajevskih Sparsa, ali i kao selektor omladinskih reprezentacija Bosne i Hercegovine. 49-godišnji trener porijeklom iz Zenice prepoznatljiv je i po izuzetno uspješnom radu sa mladim igračima, što je više puta okrunio titulama prvaka u omladinskim kategorijama na klupskom nivou.

“Prije svega, jako mi je drago što sam došao u Tuzlu i u Slobodu. Uprava kluba i ja vrlo brzo smo našli zajednički jezik tako da smo se lako dogovorili oko saradnje za iduću sezonu. Biti trener Slobode nosi veliku obavezu i odgovornost, toga sam itekako svjestan jer dugo godina radeći ovaj posao i igrajući utakmice nigdje nisam više vremena proveo nego u Mejdanu. Znam šta tuzlanski dvorana i klub nose sa sobom, ali isto tako znam šta trebamo uraditi da pokrenemo jedan proces kojim bi doveli Slobodu na jednu stepenicu više. Vjerujem da će klub ove sezone pronaći mjesto koje zaslužuje u samom vrhu bh. košarke”, izjavio je Trbić za klupski portal po dolasku u Tuzlu.

Pred novim šefom struke tuzlanskog tima sada je upoznavanje sa trenerskim osobljem, definisanje plana priprema, ali i slaganje rostera za predstojeću sezonu. Trbić će trenersku palicu seniorskog tima OKK Sloboda preuzeti od Adnana Žunića koji je vodio crveno-crni tim od januara ove godine do kraja takmičarske 2023/24 sezone.

OKK Sloboda