Marko Rikalo: Želimo pobjeđivati na svakoj utakmici

  • 09/11/2017

OKK Sloboda je proteklog vikenda u Mejdanu, pred 3.000 gledalaca, ubjedljivo savladala ekipu Širokog rezultatom 94:73 (28:18, 18:14, 25:22, 23:19).

Jedan od junaka susreta je bio Marko Rikalo, koji je uz stopostotan šut (slobodna bacanja 9/9, za dva poena 8/8,  za tri poena 2/2) postigao 31 poen.

“Što se tiče utakmice sa Širokim, timski smo odigrali jednu od najboljih utakmica od kako smo na okupu. Ispoštovali smo ono što smo dogovorili prije meča i dali smo posljednji atom snage na parketu”, rekao je Rikalo.

Rikalo je govorio i o planovima za ovu sezonu, istaknuvši da je plasman u Ligu za prvaka prioritet.

“Što se tiče ciljeva za ovu sezonu, Sloboda kao klub uvijek ima najviše ambicije, a prije svega želimo igrati Ligu za prvaka. Idemo iz utakmice u utakmicu i tako i razmišljamo”, izjavio je Slobodin playmaker.

Slobodin prvotimac je govorio i o gostujućoj utakmici sa Kaknjem koju Sloboda igra ovog vikenda u okviru petog kola Lige 11 Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkaše.

“Pripremamo se maksimalno za taj meč kao i za svaki drugi. Kakanj je dobra ekipa, dosta su promijenili tim u odnosu na prošlu sezonu i za sada se vidi napredak u njihovoj igri. Želimo pobjeđivati na svakoj utakmici, borba i želja ne smiju da izostanu i mislim da je u tome ključ”, dodao je Marko.

(OKK Sloboda)