Liga mladih RKS Tuzla: Sloboda uspješnija od Brčkog u sve tri kategorije

  • 28/11/2021

Reprezentativna pauza omogućila je seniorima nešto kraći odmori kada je Prvenstvo BiH u pitanju, ali za mlade selekcije regionalno takmičenje se tek zahuktava. Nakon nekoliko vezanih gostovanja pioniri, kadeti i juniori dočekali su svoj Mejdan gdje su danas u maloj dvorani ugostili svoje vršnjake iz Brčkog.

Sve tri selekcije nastupile su u okviru šestog kola lige mladih protiv KK Brčko Distrikt, a prvi na teren istrčali su kadeti. Rezultatska neizvjesnost nije bila dugo prisutna jer su kadeti već u prvom poluvremenu, nakon početnog ispitivanja snaga utakmicu prelomili u svoju korist. Konačan rezultat glasio je 94-52 za crveno-crne, a najbolji pojedinac u ovom susretu bio je Armin Korlatović sa 37 poena i 15 skokova.

Nakon kadeta, na parket Mejdana istrčali su pioniri koji su jučer stigli sa turnira “25. novembar” u Mostaru gdje su zauzeli treće mjesto. Ekipa Brčkog u Tuzlu je stigla sa mlađim pionirima što je i trener Mario Marjanović iskoristio da odmori svoje igrače poput Adisa Imamovića koji je jučer izabran u najbolju petorku mostarskog turnira. Rezultat u ovom susretu niti u jednom trenutku nije dolazio u pitanje pa su crveno-crni upisali uvjerljivu pobjedu uz konačni rezultat 94:08.

Posljednji su na red došli i oni najstariji, juniorske selekcije gdje smo kao i u kadetskoj utakmici vidjeli borbu na obje strane, ali samo u prvom periodu igre. Na poluvremenu su crveno-crni imali značajnu prednost koja se u trećoj i četvrtoj četvrtini samo povećavala za konačni rezultat od 102:47 za juniore Slobode. Najefikasniji u meču protiv Brčkog bio je Ajdin Ćosić sa 24 poena, a vrijedi istaknuti i odličnu partiju Bakira Kurtića koji je postigao 16 poena i uhvatio čak 20 skokova.

Kadeti Slobode nakon šest odigranih kola još uvijek ne znaju za poraz dok su pioniri i juniori u proteklih šest kola ubilježili po jedan poraz.

OKK Sloboda