Liga mladih RKS Tuzla – Pioniri i kadeti neporaženi nakon tri kola, juniori čekaju gradski derbi

  • 16/02/2021

Nakon  što je regionalna liga počela sa zakašnjenjem zbog epidemiološki mjera, selekcije OKK Sloboda svojim igrama pokazale su kako su im utakmice uistinu nedostajale. Željni igre, od najmlađih do najstarijih, bilježili su pobjede te su sve tri selekcije u dosadašnjem toku takmičenja bez poraza.

U grupama po pet ekipa crveno-crni momci odigrali su tri kola kada su u pitanju pioniri i kadeti. Nakon što su savladali Živinice u Mejdanu i Gradinu u Srebreniku, proteklog vikenda odigrane su utakmice protiv gradskih rivala Lionsa gdje su pioniri i kadeti upisali nove pobjede. Pioniri su savladali svoje vršnjake rezultatom 18:76 dok su kadeti bili bolji rezultatom 67:95.

Prema odluci RKS Tuzla zbog poštivanja epidemioloških mjera odlučeno je da se istog vikenda vežu pionirska i kadetska utakmica, a juniorske utakmice po novoj praksi zakazane su vikend poslije. Shodno tome, juniori će svoj gradski derbi odigrati u nedjelju nakon čega su sve tri selekcije slobodne u četvrtom kolu zbog neparnog broja ekipa u okviru grupne faze.

Pioniri i kadeti su prvi na tabeli nakon tri odigrana kola kao i juniori u svojoj konkurenciji, ali uz utakmicu manje. Nakon odigranog ligaškog dijela od 10 kola, dvije prvoplasirane ekipe i dvije najbolje trećeplasirane ekipe iz grupa A, B i C igraju završnicu “Final 8”.

OKK Sloboda