Košarkašice BiH plasirale su se na Europsko prvenstvo

  • 04/02/2021

Nakon odličnih igara u kvalifikacijama za Eurobasket naše muške košarkaške reprezentacije, košarkašice su nastavile u istom ritmu. Košarkaši su plasman na Europsko prvenstvo osigurali pobjedom protiv reprezentacije Bugarske, a naše sjajne košarkašice su danas pobjedom nad reprezentacijom Švicarske u Orenburgu rezervisale kartu za odlazak na Europsko prvenstvo nakon 22 godine. Ženska reprezentacija će prvi put poslije 1999. godine učestvovati na Europskom prvenstvu koje će se održati u periodu od 17. do 27. jula ove godine u Španiji i Francuskoj.

U današnjoj pobjedi rezultatom 67:62 nad Švicarskom koja je našoj reprezentaciji donijela drugo mjesto u grupi najefikasnije su bile Courtney Hurt sa 30 poena i 13 skokova dok je Melisa Brčaninović dodala 14 poena i 10 skokova te su time obje ostvarile double-double učinak. Zahvaljujući prethodnoj pobjedi nad ekipom Rusije naše reprezentativke će biti među pet najbolje drugoplasiranih ekipa u okviru devet kvalifikacionih grupa. Ženska reprezentacija će u kvalifikacijama odigrati još jednu utakmicu u subotu protiv reprezentacije Estonije.

Igrači, stručni štab i uprava Kluba ovim putem našim djevojkama čestita na velikom uspjehu i želi puno sreće na nadolazećem prvenstvu!

OKK Sloboda