International Regional Youth Basketball Games

  • 30/05/2015

Jučer, 29.05.2015.godine u Pećuju, Mađarska, održan je radni sastanak u vezi inicijative za Međunarodnu sportsku saradnju pet Gradova: PEĆUJ, NOVI SAD, OSIJEK, TUZLA i SUBOTICA; Gradova koji su već povezani međusobno sporazumima o regionalnoj saradnji.

Projekat će realizovati košarkaški klubovi i košarkaške organizacije Gradova putem organizacije košarkaških utakmica/turnira ekipa U18 juniori 1998.godište, a  radi razvijanja sportske saradnje, prijateljstva i edukacije mladih.

PEĆUJ i NOVI SAD, kao pokretači inicijative, uputili su poziv i našem klubu.

OKK “Sloboda” je prihvatila poziv inicijatora ovoga projekta i biće domaćin sljedećem radnom sastanku koji je planiran za 25.06.2015.godine u Tuzli, na lokaciji kompleksa Panonskih jezera.

Planirano je da se održi pet turnira gdje će svaki Grad/ekipa jednom biti domaćin turnira, dok će se na kraju organizirati šesti Finalni turnir na završetku sezone radi promocije saradnje.

Projekat starta u avgustu 2015.godine u Pećuju, naš Grad će biti domaćin jednog od turnira u decembru ove godine.

RASPORED TURNIRA:

Avgust 2015.godine – Pećuj

Septembar 2015.godine – Osijek

Decembar 2015.godine – Tuzla

Januar 2016.godine – Novi Sad

Maj 2016.godine – Subotica

Maj 2016.godine – Pećuj Finalni Turnir

U narednom periodu OKK “Sloboda” daće i više informacija o ovome veoma značajnom projektu, kako za razvoj košarkaškog sporta, tako i za bolje povezivanje sa Gradovima iz okruženja.

 

OKK “Sloboda” Tuzla