Golman Slobode zabija dva puta koš sa centra

  • 04/05/2017

Fudbaler koji zabija pogotak sa centra! Rijedak i zato uvijek impresivan sportski podvig kojem se publika divi. Ali kada još tome dodamo činjenicu da to radi, ne sa travnjaka fudbalskog terena, već sa centra košarkaške dvorane, publika ostaje definitivno očarana.

Ovo iznanađenje, i to dva puta zaredom, publici u sportskoj dvorani Mejdan priredio je mladi golman FK Slobode, Azir Muminović, tokom odigravanja susreta OKK Sloboda i KK Igokea. Naime, na pauzi održavanja druge polufinalne utakmice Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkaše, Azir je odgovorio izazovu Pan Game Day-a i okušao se u nagradnoj igri “Zabij s centra i osvoji Pan piva koliko si težak”.

Prvi pogodak sa centra išao je glatko, a drugi, ponovljen više iz zabave i što boljeg fotoshooting-a, ponovno zatresao je mrežu i izazvao nevjerovatne ovacije u dvorani. Sjajno zabijanje sa sredine terena donijelo je Aziru piva koliko je težak, odnosno zasluženih 180 limenki Pan piva od 0.5 l.

Kako je izgledalo oficijelno bacanje Muminovića, te ponovljeni pogodak u koš sa centra, pogledajte u slijedećem video prilogu.