Ekipa “Aluplastik Živinice” pobjednik turnira, Srđan Gavrić najbolji u ubacivanju trica i zakucavanju

  • 06/08/2018

Košarkaški teren Telex proteklog vikenda bio je najposjećenije mjesto u Tuzli. Četvrti “Pan 3 na 3”, najpoznatiji turnir ulične košarke u regiji na jednom mjestu okupio je brojne Tuzlake i Tuzlanke, zaljubljenike u košarku, ali i veliki broj timova koji su se takmičili za titulu najboljih. Sunčana nedjelja je protekla u znaku vrhunske košarke, a za nagrade se borila 31 ekipa.

Nakon dva dana uzbudljive igre, najbolja je bila ekipa “Aluplastik Živinice”, u sastavu Rusmir Grošić, Ado Korkutović, Zlatko Golijanin i Denis Mešetović, koja je osvojila 4.000 KM. U finalu su savladali ekipu “Plava poliklinika” rezultatom 21:18, te su drugoplasirani osvojili 2.000 KM. Kako su kazali iz “Aluplastika” ponosni su na činjenicu da je nagrada ostala kući.

“Na turniru “Pan 3 na 3” učestvujemo od početka i svake godine se nanovo iznenadimo. Organizacija turnira je bila odlična, ekipe su bolje i teže je pobijediti. Ovogodišnji turnir je opravdao titulu najpoznatijeg u regiji, a dodatnu težinu mu daju i zaista dobre nagrade koje se mogu osvojiti. Mi smo već odlučili da i naredne godine odmjerimo snage na Telexu, ali ćemo se prijaviti i na “Pan 3 na 3” koji se igra u Sarajevu” kazao je Zlatko Golijanin iz pobjedničkog tima.

Tribine su bile ispunjenje do posljednjeg mjesta, a atmosfera je došla do usijanja prilikom takmičenja u tricama i zakucavanju. Pobjednik oba takmičenja bio je Srđan Gavrić, koji je osvojio 600 KM. On je loptu u koš zakucavao preko parkiranog automobila, tri djevojke, te publiku ostavljao bez daha.

“Ovo je najkvalitetniji turnir na kojem sam učestvovao. Prijavili smo se kao ekipa, a saigrači su me prijavili za takmičenja u kojima sam na kraju i pobijedio. Svima koji vole košarku poručio bih da se prijave na “Pan 3 na 3” jer je ovo zaista nevjerovatno iskustvo” rekao je Gavrić.

Organizatori, kompanija Carlsberg BH u saradnji sa Omladinskim košarkaškim klubom „Sloboda“ iz Tuzle, mogu biti ponosni na još jednu odličnu organizaciju najboljeg turnira u uličnoj košarci u BiH i jugoistočnoj Evropi.