Drugo kolo Prvenstva BiH: Sloboda putuje u Trebinje

  • 22/10/2021

Prvenstvo BiH krenulo je prošlog vikenda iako je konačan dogovor oko samog odigravanja i učesnika postignut tek tokom tekuće sedmice. Utakmice koje su odigrane u vikendu iza nas bit će registrovane dok će preostale utakmice prvog kola biti odigrane u naknadnim terminima. Na otvaranju sezone košarkaši Slobode su u Mejdanu odmjerili snage sa Širokim koji je već bio u takmičarskom ritmu, a crveno-crnima je upravo taj duel bila prva službena utakmica.

Poraz u Mejdanu na otvaranju sezone svakako nije način na koji su igrači i stručni štab planirali započeti sezonu. U taboru crveno-crnih smatraju da nema razloga za paniku i sa optimizmom, ali i velikom dozom opreza, očekuju subotnji susret protiv Leotara u Trebinju. Podsjetimo, ekipa Leotara još uvijek nije odigrala prvu službenu utakmicu budući da nisu nastupali u okviru prvog kola Prvenstva BiH.

Utakmicu u Trebinju i svoje viđenje situacije u ekipi kao i rezultat prvog kola prokomentarisao je Đorđe Lelić: “Iako smo poraženi u prvoj utakmici zadovoljan sam energijom i zalaganjem igrača na terenu. Želja je postojala, ali je nedostajalo stabilnosti u napadu i komunikacije u odbrane te smatram da su upravo to segmenti na kojima moramo raditi u toku sezone”, osvrnuo se Lelić na poraz u prvom kolu.

“Protiv Leotara očekujem neizvjestan duel. Mora biti tako jer je to jedno od najtežih, ako ne i najteže gostovanje u ligi. Igraju čvrstu košarku, jako agresivno i brzo u posljednjih par godina, a na domaćem terenu to posebno dolazi do izražaja. Pokušat ćemo im onemogućiti nametanje svog ritma igre, moramo ih usporiti i na taj način pokušati ostvariti pobjedu. Atmosfera u ekipi je odlična, svi smo zdravi i spremni za sutrašnji susret, a posebno smo sretni zbog činjenice da je konačno donijeta odluka o odigravanju prvenstva i što će sve ekipe učestvovati”, kazao je Lelić.

Trener Nedim Džemić također je dao izjavu za medije uoči sutrašnjeg susreta: “Igramo protiv jedne od trenutno najboljih i najiskusnijih ekipa u ligi. Moramo odigrati odličnu utakmicu ako želimo pobjedu jer na njihovom terenu ko god dođe ne može biti favorit. Ključan je doprinos svih igrača, posebno onih sa klupe i jedino tako možemo tražiti svoju šansu. Energija, agresivnost u odbrani i koncentracija svih 40 minuta mora biti na visokom nivou i ništa od toga ne smije izostati”, izjavio je Džemić.

Utakmica drugog kola u Trebinju na rasporedu je u subotu, 23.10., sa početkom u 19.00 sati. Sportska dvorana “Miloš Mrdić” ugostit će susret između Leotara i Slobode, a sudijska trojka na ovom meču bit će Hrvoje Čavar, Vladimir Marić i Filip Lovrić. Prenos susreta uživo, kao i u dosadašnjim sezonama, možete pratiti putem livestreama na službenom Youtube kanalu Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

OKK Sloboda