Drugi o nama: Peca Pantović o sjajnom dočeku Borca u Tuzli: Nikada se nisam lepše osećao na nekoj utakmici

  • 12/10/2019

Pobeda Borca nad Slobodom već je arhivirana, ali utisci koje košarkaši i uprava kluba iz grada na Moravi nose iz tuzlanske dvorane “Mejdan“ još uvek su i te kako upečatljivi.

Predsednik KK Borac Predrag Peca Pantović u izjavi za Morava info kaže da je oduševljen načinom na koji su Čačani dočekani u Tuzli i sportskim navijanjem 2.500 gledalaca u dvorani.

– Ovo je početak treće sezone nadmetanja u ABA2 ligi i nikada do sada nismo doživeli ovako sjajan doček. Svaki igrač Borca tokom predstavljanja dobio je aplauz. Publika je bila prava sportska, bučno je i energično navijala za svoj tim, ali je znala da nagradi svaki dobar potez i akciju Borca. Kada je Čarapić sa svoje polovine postigao koš dobio je aplauz, a na kraju meča i prave ovacije kada je proglašen za najboljeg igrača susreta. Nikada se nisam lepše osećao na nekoj utakmici koju je Borac igrao na strani. Upućujem veliku zahvalnost navijačima Slobode na gostoprimstvu i na fer i sportskom navijanju – u dahu za naš portal priča Pantović.

 

Kao ilstraciju pozitivne atmosfere on navodi primer starije gospođe koja je pitala da li na poklon može dobiti Borčev dres.

– Dogovorili smo se da se svi igrači potpišu na dres i da joj pošaljemo poštom – kaže prvi čovek čačanskog kluba.

Prema njegovim rečima, veoma gostoprimljivi bili su i predstavnici uprave KK Sloboda, ali i zvaničnici lokalne samouprave i Tuzlanskog kantona.

– Pozvao sam ih da budu naši gosti kada Sloboda bude igrala u Čačku i da sa sobom povedu delegaciju privrednika iz njihovog kraja da napravimo kontakte sa našim ljudima. Da još jednom pokažemo da je košarka sport koji pravi mostove među ljudima – ističe Peca Pantović i naglašava da bi čačanska publika morala da se oduži Tuzlacima.

– Osramotili bismo se kada ih ne bismo dočekali na isti način – zaključuje predsednik Borca.

Tuzla je košarkaški grad. Ekipa Slobode bila je prvoligaš u nekoliko sezona prvenstva SFRJ. Takođe, dvorana “Mejdan’ bila je poprište epskih utakmica ženske lige Jugoslavije, koja je osamdesetih godina prošlog veka bila ubedljivo najkvalitetnija u Evropi.

Ekipa Jedinstva Aide bila je prvak Evrope 1989, a naredne godine igrala je u finalu Kupa Lilijane Ronketi. U toj trofejnoj generaciji tuzlanskog tima igrala je legendarna Razija Mujanović, ali i Mara Lakić, Stojanka Došić, Naida Hot, Smilja Rađenović, sve odreda reprezentativke Jugoslavije.

Dakle, Tuzlaci znaju i razumeju košarku. Zato nije ni čudo što su na ovakav način dočekali goste iz Čačka.

Izvor: Morava info

Foto: Darko Zabuš