Dan poslije: Grad soli košarku voli!

  • 03/11/2013

“Grad soli košarku voli” piše iznad tribine u maloj sali tuzlanske dvorane Mejdan. Da je to tako pokazalo se u subotu navečer kada su u Tuzli gostovali sarajevski Sparsi, talentirana grupa klinaca koji su budućnost bh. košarke, piše Dnevni Avaz.

Sat prije utakmice redovi pred dvoranom, unutra velika gužva, svi nisu mogli ni sjesti. No, niko nije ni pomislio da ode kući i nije se pokajao. Došao je i Aco Petrović, dobio standing ovation, a onda je krenulo navijanje. Bez ijedne psovke ka gostima, bez pogrdnih riječi, bez baklji, čisti sportski romantizam.

Grad soli košarku voli

Ali ništa nije slučajno. Sve je u biti počelo od kraja. Stare Sloboda Dite više nema, ovo je neki novi klub sa novom upravom, očito jako različitom od one koja je ugasila respektabilan klub čak i u toj famoznoj SFRJ.

Na klupi te nove OKK Slobode je Damir Mulaomerović, ne tako davno najbolji playmaker Evrope. I to je dovoljno da jedan košarkaški grad ponovo oživi. Iz Tuzle su Mirza Delibašić i Damir Mršić, tu je sve što zna naučio i Mirza Teletović, dugo traje ljubav grada i košarke, a eto, uspjela je preživjeti i neka jako teška vremena.

panorama tim