Bihać, Sarajevo, Tuzla: Uzbudljiv košarkaški vikend očekuje selekcije OKK Sloboda

  • 23/05/2024

Četiri selekcije OKK Sloboda ovog vikenda su u punom pogonu, a pred njima je bogat košarkaški vikend u čak tri grada Bosne i Hercegovine. Kadeti pred sobom imaju najvažniji zadatak budući da je pred njima polufinalni turnir sistema “A” koji će se održati u Sarajevu, dok će put Sarajeva i pioniri koji su osigurali plasman na državnom Prvenstvu Bosne i Hercegovine, te ih očekuje borba za plasman u finalu sistema “A”. Juniori su u tuzlanskom Mejdanu domaćini finalnog turnira sistema “A”, a članovi najmlađe selekcije predpionira putuju u Bihać na prijateljski turnir.

Kadetska selekcija ovog vikenda nastupit će na kvalifikacijskom turniru grupe B u okviru polufinala sistema “A” u Sarajevu, a crveno-crni kadeti će kao suparnike kvalifikacijskim duelima imati ekipu Vodopada iz Jajca, te ekipu domaćina, sarajevski Realway. Turnir je na rasporedu u subotu, 25.05.2024. godine, u dvorani OŠ “Umihana Čuvidina”, Buljakov Potok, a turnir će otvoriti ekipe Realwayja i Slobode od 12 sati. Nakon toga, od 16 sati slijedi susret Slobode i Vodopada, dok će posljednji susret od 20 sati odigrati ekipe Vodopada i Realwayja. Prvoplasirana ekipa ostvaruje plasman u finale sistema “A” i osigurava učešće na državnom Prvenstvu Bosne i Hercegovine.

Pioniri Slobode veliki posao odradili su proteklog vikenda kada su u polufinalnom turniru sistema “A” savladali ekipe Konjica i sarajevske Ilidže u Mejdanu, te time osigurali svoje mjesto na finalnom turniru sistema “A” koji je na rasporedu u nedjelju, 26.05.2024. godine, u dvorani OŠ “Umihana Čuvidina”, Buljakov Potok. Prvi susret u borbi za plasman na državnom Prvenstvu Bosne i Hercegovine odigrat će ekipa domaćina Realway i ekipa Vukova iz Zenice od 11 sati. U drugom susretu snage će odmjeriti ekipa Vukova i tuzlanska Sloboda od 15 sati, nakon čega slijedi posljednji meč finalnog turnira između ekipa Slobode i Realwayja od 18 sati.

Juniorski tim Slobode također je napravio veliki korak osvajanjem polufinalnog turnira sistema “A” u okviru kojeg su eliminisali ekipe Kaknja i Never Stopa iz daljnjeg takmičenja, čime su ostvarili plasman na finalni turnir sistema “A”. Ekipa Slobode domaćin je finalnog turnira u kategoriji juniora koji će se odigrati u nedjelju, 26.05.2024. godine, u velikoj dvorani sportskog centra Mejdan u Tuzli. Finale će otvoriti ekipe Slobode i Orlovika iz Žepča od 11 sati, nakon čega slijedi duel Orlovika i sarajevskog Koša od 14 sati, te na kraju dana publiku u Mejdanu od 17 sati očekuje duel Koša i domaćina Slobode.

Najmlađa selekcija OKK Sloboda ovog vikenda putuje na izuzetno kvalitetan turnir u organizaciji Košarkaške Akademije “Bihać”. Riječ je o 1. Memorijalnom košarkaškom turniru Suad Sudo Balić 2024. koji će biti održan 25. i 26.05.2024. godine u sportskoj dvorani “Luke” u Bihaću. Na turniru će u vrlo jakoj konkurenciji nastupiti ekipe Igokee iz Aleksandrovca, Budućnost iz Bijeljine, domaćin Akademija iz Bihaća i Sloboda iz Tuzle. Predpionire Slobode u subotu očekuje duel protiv ekipe Akademije, dok su u nedjelju na rasporedu dva susreta. Najprije će odmjeriti snage sa ekipom Budućnosti, a nakon toga i sa ekipom Igokee.

OKK Sloboda